Ruimte voor je Relatie rust echtparen toe en stellen die zich voorbereiden op het huwelijk. Samen met mijn man Hans en een ander echtpaar geven we leiding aan deze stichting.

Kijk voor meer informatie op www.ruimtevoorjerelatie.nl en www.prepairweekend.nl.

Publicaties

Zorg om echtscheiding

Op 22 november 2013 verschijnt een artikel over ‘Pastoraat rondom echtscheiding’ in “De Wekker” met als titel “Zorg om echtscheiding”. Binnenkort zal het artikel hier beschikbaar zijn.

Trouwen of samenwonen, wat maakt het uit?

Dinsdag 20 november verscheen een opiniestuk van mijn hand in het Nederlands Dagblad met als titel: Overtuig jongeren van meerwaarde huwelijk. Hierin pleit ik voor het aangaan van een huwelijksrelatie voor man en vrouw wanneer zijn gaan samenwonen.

Dit opiniestuk is een verkorte versie van een het artikel “Gaan voor Goud – Trouwen of samenwonen, wat maakt het uit?”

Waar kom JIJ vandaan … waar gaan JULLIE naartoe?

In november 2011 is in het magazine “Groei” een artikel gepubliceerd over de rol van je levensverhaal in je huwelijk. Via de onderstaande link kunt u het artikel downloaden.

Artikel “Waar kom JIJ vandaan … waar gaan JULLIE naartoe?” in “Groei Magazine”, 2011 nummer 3

Media

Als relatiecoach verzorg ik regelmatig korte uitzendingen op Groot Nieuws Radio over relaties. Enkele van deze uitzendingen zijn:

Geloven: een struikelblok in je huwelijk?

Als je als echtpaar in je huwelijk voor God wilt leven, is dat niet altijd even makkelijk. Vaak beleven mannen en vrouwen hun geloof anders en dat kan een struikelblok vormen in je huwelijk.

Het kan zijn dat je de verschillen van een ander niet accepteert, maar er veroordelend tegenover staat. Of je accepteert ze wel, maar dan voel je je erg eenzaam. Je verliest dan je eenheid. Wat moet je dan doen? Volgens Jeanette de Korte moet je weer op zoek gaan naar gezamenlijke toewijding aan God. Tijd vrij maken voor elkaar en ruimte maken voor elkaars verschillen. Een pittige taak, maar niet onmogelijk.

Luister naar deze uitzending.

Dit gesprek is uitgezonden op 30 oktober 2013 op 1008 AM.

Vette en magere jaren in de liefde

Wat moet je doen als je partner problemen heeft op het werk en dit afreageert op jou en je kinderen? Je man of vrouw is niet meer degene met wie je jaren geleden trouwde. Je weet ook nooit wat er in je huwelijk allemaal gaat gebeuren en hoe dat iemand verandert.

Investeren in je ‘vette’ jaren is daarom ontzettend belangrijk. Als het goed gaat in je huwelijk moet je een voorraad aanleggen van liefde, trouw en innige hechtheid. Je moet de liefde vieren en leven. Wanneer er dan magere jaren komen, kun je terugvallen op deze momenten. Daarnaast is het enorm belangrijk om je verlangen kenbaar te maken en tegen je partner uit te spreken dat het niet zo kan blijven. Dat hij zijn boosheid en frustraties op een andere manier moet verwerken. Niet makkelijk, maar belangrijk. Jeanette de Korte gaat in deze uitzending in op dit probleem.

Luister naar deze uitzending.

Dit gesprek is uitgezonden op 16 oktober 2013 op 1008 AM.

Face 2 face met je grote geheim!

Geheimen in een relatie zijn niet goed! Een geheim kan ook een verslaving zijn waar je je enorm voor schaamt. In deze uitzending neemt Jeanette het voorbeeld van koopverslaving, maar het kan net zo goed een andere verslaving zijn.

De sleutel om eruit te komen is om het eerlijk op te biechten aan je partner. Kom je schaamte onder ogen. Dat vraagt veel moed, maar wanneer iets openligt, kun je samen ook naar oplossingen zoeken. Dan kan je partner boos zijn en dat is ook terecht. Maar dat is nodig om alles op te ruimen, want er is schade. Natuurlijk gaat dit hand in hand met het ‘sorry’ zeggen en het vragen om vergeving!.

Luister naar deze uitzending.

Dit gesprek is uitgezonden op 9 oktober 2013 op 1008 AM.

Eis geen aandacht van je partner!

Misschien herken je het wel. Je hebt een partner die je materieel van alle goeds voorziet, maar de aandacht voor jou ontbreekt. Je staat voor je gevoel niet op nummer 1 bij je partner, omdat bijvoorbeeld zijn of haar bedrijf veel belangrijker lijkt. Ten diepste krijg je de boodschap dat je niet belangrijk genoeg bent om aandacht te krijgen.

Wat doe je dan? Om aandacht vragen of smeken? Relatiecoach Jeanette de Korte legt uit dat dit niet de juiste manier is. In een relatie ben je allebei verantwoordelijk voor de dynamiek. Het is daarom belangrijk dat je weer gelijkwaardig wordt in je relatie. Door jezelf te ontwikkelen en te ontdekken wat jouw identiteit is. Dan kun je een gelijkwaardige gesprekspartner worden. Je bent geen slachtoffer meer en de dynamiek in je relatie verschuift.

Luister naar deze uitzending.

Dit gesprek is uitgezonden op 2 oktober 2013 op 1008 AM.

Seks is communicatie!

Seksualiteit is daarom een wezenlijk onderdeel van je relatie. Toch is seksualiteit voor veel stellen soms erg moeilijk. Mannen en vrouwen zijn totaal verschillend en genieten van andere dingen.

Hoe geef je handen en voeten aan deze verschillen? Hoe uit je zo goed mogelijk je verlangens in de liefde naar elkaar? Onderwerpen die soms moeilijk te bespreken zijn. In deze radio-bijdrage geef ik handvatten voor een bloeiend liefdesleven. Laat je raken, maar bovenal verrassen!

Luister naar deel 1 van deze serie.

Seks volgens de regels…

Omgaan met seksualiteit wordt beïnvloed door wie jij bent! En dat bestaat niet alleen maar uit je eigen gedachten en gevoelens.

Onbewuste regels van binnen bepalen jou manier van seksuele omgang. Bijvoorbeeld hoe vaak vrij je, of waar en op welke manier? Dit reglement wordt gevormd door drie factoren: de plek in de kinderrij, jeugdervaringen en opvoeding.

Luister naar deel 2 van deze serie.

Natuurlijk genieten we van seks…!?

Seks is heerlijk, maar dat seksualiteit ook moeilijk kan zijn, zal niemand ontkennen. Dat is jammer, maar vaak wel op te lossen. Een veelvoorkomend probleem is dat vrouwen geen orgasme krijgen.

Luister naar deel 3 van deze serie.

Met meerdere partners in bed…

Als maagd het huwelijk in gaan is niet meer vanzelfsprekend. Veel (christelijke) jongeren tussen de twintig en de dertig hebben al seksuele ervaring, maar realiseren zich vaak niet dat het later nog zoveel invloed kan hebben.

Luister naar deel 4 van deze serie.

Seks als toetje óf seks als hoofdgerecht?

Surprise, surprise! Seks is een verrassing die je aan elkaar kunt geven. Het is een mooi stukje plezier in je huwelijk. Gratis en voor niets!

Luister naar deel 5 van deze serie.

Citaat

Een mens krijgt twee roepingen:
“Zichzelf leren kennen en God leren kennen.”

Augustinus, Belijdenissen

Deze verworven wijsheid roept liefde op, liefde voor God, de ander en zichzelf.